Cazări

Repartizare in camine

 

Anunt privind cazarea studenților și a candidatilor admisi la FSEAA în caminele studentesti 2022 - 2023

Calendarul cazărilor pentru anul universitar 2022 – 2023 este postat pe site-ul facultății , vă rugăm să îl citiți mai sus.
Prima fază a cazărilor începe după încheierea sesiunii de restanțe a studenților și anume după 12 septembrie 2022. După această dată se constituie comisiile de cazare pe facultăți care vor pregăti listele din faza I a cazărilor.
Candidații admiși care au bifat în aplicația de admitere ca doresc cazare vor fi cazați în căminele studențești în ordinea descrescătoare a mediilor de la admitere și în limita locurilor disponibile ale facultății.
Candidații admisi la FSEAA, sau studenții care din diferite motive nu au bifat în aplicația de admitere că doresc cazare, sau cei care se încadrează la ordinea de priorități b/c/d/f/h pot depune cereri la Secretariat până în data de 19 septembrie 2022. Cererile se pot trimite și pe adresa de e-mail cazari.fseaa@unitbv.ro dacă cererea nu conține documente doveditoare pentru ordinele de priorități b/c/d/f/h .

Modelul de cerere în găsiți aici.

Foarte important : URMĂRIȚI MEREU SITE-UL FACULTĂȚII LA STUDENȚI - CAZĂRI


Citam din Art. 6 Regulament cămine: In caminele Universitatii Transilvania din Brasov pot fi cazate urmatoarele categorii de studenti de la programele de licenta, masterat și doctorat, in urmatoarea ordine de priorități:
a) studentii straini, bursieri TAS, bursieri ai statului roman și cei incluși in mobilitatile internationale și interuniversitare;
b) studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din case de copii sau din plasament familial;
c) studentii ale caror familii realizeaza venituri pe membru de familie situate sub venitul minim garantat conform legii;
d) studentii care se afla in evidentele dispensarului studentesc și atesta, cu certificate medicale vizate de medici specialiști, ca sufera de una dintre afectiunile prevazute de HG 558/1998, Anexa 2, art. 8, lit. c),și anume: TBC, diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbtie grava, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, insuficienta renala cronica, epilepsie, glaucom, boli imunologice, infestare cu virusul HIV sau sunt bolnavi de SIDA (netransmisibili), spondiloza, paralizii și alte handicapuri locomotorii;
e) studentii romani integraliști de la programele de licenta, masterat și doctorat finantati de la buget, precum și studentii straini fara bursa și fara taxa, in functie de situatia școlara (au prioritate la cazare toti cei care au locuit in camin in anul anterior și se regasesc pe listele de precazari);
f) studentii familiști, in limita locuri lor disponibile;
g) studentii romani sau straini cu taxa;
h) studentii care s-au remarcat prin activitati organizatorice și de voluntariat (membri in asociatiile studentești, reprezentanti ai studentilor).
i) studenti romani sau straini cu mai mult de doua examene restante (sesiunea de restante I din toamna);
j) alti studenti romani sau straini cu mai mult de doua examene restante (maximum 3 dupa sesiunea de restante I din toamna) In limita locurilor disponibile.


ANUNȚ PRIVIND CONTRACTUL DE CAZARE

Având în vedere condițiile impuse prin Regulamentul referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, respective imposibilitatea afișării listelor nominale de cazare pentru anul universitar 2022-2023, s-au luat următoarele decizii:

1. Studenții din anii superiori (II, III, IV, V, VI – ciclul de licență și anii I, II ciclul de master) vor primi pe platforma INTRANET, în contul propriu instituțional, contractul de cazare;

2. Studenții anul I - licență și anul I - master (care nu au absolvit ciclul de licență în anul 2022) vor primi contractul de cazare în contul de admitere.


Regulament privind organizarea si functionarea caminelor studentesti

 

În centrul nostru universitar există două mari complexuri studențeşti: Memorandului (MEMO) şi Colina Universității – în total, 13 cămine.

Complexul MEMO: 2534 de locuri de cazare

Complexul Colina Universității: 1.700 de locuri de cazare

Taxele de cămin sunt cuprinse între 180 şi 190 de lei pentru studenții aflați pe locuri finanțate de la buget și între 315 și 325 de lei pentru studenții la taxă, iar studenții suferinzi de boli grave sau cu o situație socială dificilă pot beneficia de reduceri/scutiri de taxe.


Accesul la internet în căminele studențeşti este gratuit. Totodată, vă punem la dispoziție două săli IT, cu o capacitate de 50 de locuri fiecare. Sălile le vei găsi în corpul C, pe Colină.

Cazarea la cămine

După ce ai ocupat camera la cămin, prima procedură importantă este aceea de a-ți obține viza de flotant, care atestă că ai domiciliul temporar în Braşov. Actele de care ai nevoie sunt afişate la intrarea în fiecare cămin, împreună cu termenul limită de depunere. Actul de identitate îl vei primi înapoi în aproximativ 3 săptămâni, aşa că fă-ți o copie înainte să-l predai pentru viză.

După ce plăteşti căminul, mergi la Administrație cu chitanța, ca să-ți ştampilezi legitimația de cămin. Suma care trebuie plătită este trecută în contractul pe care îl primeşti când te cazezi. Căminul se plăteşte lunar, iar termenul limită de plată este ultima zi din lună. Întârzierile se taxează cu 0,5% pe zi. Dacă întârzii cu plata mai mult de 20 de zile, vei fi chemat la Administrație.

 

COLINA ARENA

Colina Arena este terenul sintetic din complexul studențesc „Colina”. Are o suprafață de 1.000 m2 și este dotat cu instalație de nocturnă.

colina league Medium

Sala mare de sport se află pe Colina Universității și are o suprafață de 1.000 m2. Așadar, este suficient de mare pentru un meci de handbal, baschet, volei, fotbal, tenis de masă, badminton sau tenis de câmp.  

Sala mică de sport (600 m2) și sala de gimnastică (300 m2) se află tot pe Colina Universității.  

Sălile sunt disponibile pentru baschet, volei, tenis de masă, badminton, gimnastică aerobică, ritmică, dansuri, arte marțiale sau tenis de câmp.

 

 

COLINA CLUB

1 392 Medium


La Colina Club, pe Colina Universității (la parterul căminului 16) vă punem la dispoziție mese de biliard și mese de ping-pong pe care le puteți folosi gratuit. Iar marile competiții sportive le puteți urmări la televizor chiar de pe terasa din Colina Club.

 

Cabinete medicale

 DSC 5507 Medium

Dispensar studențesc

Str. Memorandului, nr. 43, Căminul 10
Tel.: 0268/510422
Orar: L-V: 8:00 – 16:00
Pentru a beneficia de serviciile medicale, ai nevoie de cartea de identitate și de carnetul de student
vizat pe anul universitar în curs. Studenții de anul I vor prezenta, în locul carnetului de student, adeverința de student. De consultațiile medicale beneficiază studenții care sunt din afara județului Brașov

 

Cabinet stomatologic

Str. Memorandului, nr. 43, Căminul 10
Tel.: 0268/510422
Orar: L-V: 8:00 – 16:00
De consultații și tratament stomatologic beneficiază toți studenții Universității Transilvania din Brașov. Pentru a beneficia de serviciile medicale, ai nevoie de cartea de identitate și de carnetul de student vizat pe anul universitar în curs.

Toate serviciile medicale sunt gratuite pentru studenții Universității Transilvania din Brașov.

 

Cantine-restaurant

IMG 1866 Medium

Vei putea lua masa la cantinele-restaurant din cele două complexuri studențești:
Cantina 1 (Memo)
Cantina 2 (Colina Universității)

Prețurile sunt pentru buzunarele studențești: costul unui meniu complet este de aproximativ 13 lei.

Vezi meniul zilnic