Parteneriat SAS

 

SAS, lider global în soluții de analiză avansată de date,încheie un nou parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de stiinte economice si administrarea afacerilor prin care susține programul de masterat Sisteme Informatice Integrate pentru Afaceri  din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Astfel, pe lângă competențele tehnice în domeniu, absolvenții se vor bucura de calificările  SAS Advanced Analytics sau SAS Data Science Economics, prin care li se certifică expertiza în realizarea de analize avansate de date folosind produsele SAS, obținând un avantaj competitiv pe piața muncii încă de la finalizarea studiilor.

Colaborarea stransa cu universitatile este un element important al activitatii SAS pe piala locala, unul din obiectivele noastre este de a crea capabilitati avansate in randul viitorilor absolventi in domeniul analizei avansate de date , inteligentei artificiale orientate catre om. Scopul nostru este sa ii ajutam pe viitori absolventi din domeniul stiintei datelor atat din domeniile stiintelor exacte cat si in domeniul economic sa isi perfecteze cunostiintele si sa devina specialisti cautati de catre cei mai importanti angajatori. Dorinta noastra este sa contribuim la dezvoltarea unei forte de munca inalt calificate si sa putem sa contribuim la atingerea numarului de 5,000 de specialisti in analiza avansata de date pana in 2025. Parteneriatul nostru strans cu Universitatea Transilvania din Brasov este unul din pasii important in aceasta directie.”,

Profesiile din domeniul analizei datelor au fost evidențiate în raportul Forumului Economic Mondial din 2020, intitulat “The Future of Jobs”, ca având cea mai mare creștere a cererii în toate domeniile. Practic, în tot mai multe organizații se implementează sisteme decizionale bazate pe date, așadar capacitatea angajaților de a analiza date și a trage concluzii a devenit indispensabilă. 

Pregatirea academică în domeniul Business Analytics înseamnă, pe scurt, crearea capacității absolvenților de a lucra cu date reale din diverse domenii de activitate, de a construi modele pentru a înțelege sensul acelor date, de a folosi diverse pachete software specializate în analiza datelor și de a putea livra soluții potrivite pentru probleme reale.

Un prim pas important, pentru fiecare student, este sa se isi faca cont in SAS Skill Builder folosind adresa de email institutionala. Mai jos, regasiti pasii care trebuie parcursi in acest sens.

Daca aveti intrebari, va rog sa trimiteti un email pe adresa: alina.luchian@sas.com

Mult succes!

Getting Started with SAS Academic Programs: Directions for Students