Licență și Disertație

Repartizarea studenților pe cadre didactice îndrumatoare licență și disertație:      Dep. MIE     -     Dep. FCTE     -     Dep. MTSAI 

ANUNT pt licenta si disertatie IULIE 2020

Lucrarile de licenta si disertatie vor fi scanate cu un soft pentru depistarea plagiatului (Turnitin). Acest soft este implementat in platforma de elearning (http://elearning.unitbv.ro) si este disponibil tuturor cadrelor didactice titulare dar si pentru unii studenti (selectati in functie de media finala a anului trecut). Pe platforma de elearning in partea stanga, la sectiunea Documentatie sunt disponibile tutoriale privind utilizarea acestui soft. Cadrele didactice si studentii care au licenta Turnitin pot efectua oricate scanari de documente.

Consiliul Facultății din 03.02.2020 a stabilit că valoarea maximă admisă este de 30% pentru coeficientul de similitudini la lucrările de licență și de disertație (sesiunile iulie 2020 si februarie 2021). Studentii pot verifica coeficientul de similitudine utilizand software-ul antiplagiat Turnitin. Deoarece numarul de licente Turnitin pentru studenti este limitat, studentii sunt rugati sa apeleze la colegii care au primit licență Turnitin. Lucrarile pot fi verificare si de coordonatorii lucrarilor de licenta sau disertatie.

 

Anunț pentru  eliberare ADEVERINTA ABSOLVENT de licență - disertație promotia 2020

Programare eliberare adeverinte absolvent  MASTERAT

Programare eliberare adeverinte absolvent LICENTA ZI - AI - BA - ECTS - IE - MN

Programare eliberare adeverinte absolvent LICENTA ZI - MK - FB - CIG și toate programele LICENȚĂ ID

  Anunț pentru licență și disertație IULIE 2020 actualizat pe 03 iunie 2020

Anunț pentru licență și disertație IULIE 2020 actualizat pe 29 mai 2020 

Anunț pentru licență și disertație IULIE 2020 actualizat pe 13 mai 2020 

Anunț pentru licență și disertație IULIE 2020 actualizat pe 30 aprilie 2020

Anunț pentru licență și disertație FEBRUARIE 2020

 Procedura de inscriere la LICENTA si DISERTATIE iulie 2020 - feb. 2021

 


Despre plagiat

În facultate vei scrie lucrări, vei redacta proiecte și vei da examene. Toate aceste texte vor reflecta nu numai nivelul tău de pregătire sau cunoștințele pe care ți le-ai însușit, ci și personalitatea ta și capacitatea de a comunica convingător și în propriile cuvinte ceea ce știi.

În toate aceste situații, trebuie să te asiguri că fiecare idee sau expresie care nu îți aparține este atribuită celui care a creat‑o.

Fie că este vorba despre un text deja publicat, ideile unui coleg sau ale unui profesor, un curs, un articol sau o carte, un rezumat de pe internet, însușirea muncii altei persoane, fără indicarea corespunzătoare a sursei, este considerată plagiat și este inacceptabilă la universitate, indiferent dacă o faci intenționat sau din neglijență. Obișnuiește-te să ții o evidență strictă a surselor tuturor ideilor și formulelor pe care le întâlnești și pe care vrei să le folosești în textele și lucrările tale. Astfel vei fi întotdeauna mândru de munca ta, de lucrurile pe care le-ai învățat și îți vei descoperi gândirea proprie. Facultatea te va încuraja și te va ajuta.